Så förebygger du åksjuka

Att bli åksjuk eller sjösjuk kan vara ett stort problem som påverkar allt från utflykter med goda vänner till semesterplaner med familjen. Då är det skönt att veta att det finns sätt att lindra besvären.

Visste du att bara tanken på att man eventuellt ska bli sjösjuk eller åksjuk ökar sannolikheten för att man också blir det? Genom att äta en rejäl måltid med många kolhydrater kvällen före resan och genom att undvika att dricka alkohol, så ger man sig själv bra förutsättningar att bli mindre åksjuk eller sjösjuk. Likaså en god natts sömn och att man sedan tar det lugnt fram tills det är resdags, brukar fungera bra för att lindra eller minska besvären.

Blir du åksjuk i bil eller buss så är det klokt att tänka på att sätta sig långt fram i bussen, alternativt i passagerarsätet fram eller mellan sätena bak i bilen, för att kunna titta rakt fram mot horisonten.

Det finns knep att ta till för att minska illamåendet till sjöss. Ombord på båtar hjälper det till exempel att fästa blicken på horisonten och hålla sig ute på däck.

Åksjuketabletten Postafen är ett receptfritt läkemedel mot åksjuka och sjösjuka som tas en timme före resan och sedan ger lindring i tolv timmar.

Den enda resan du ångrar är den du aldrig gjorde

Bergodalbana

Köp Postafen här